F O T O G R A F I E / F I L M                     l

LISA KRISTINE, fotograaf.

Lisa Kristine is een internationaal humanitair fotograaf, gespecialiseerd in inheemse volken en sociale doelen. Met haar werk wil Lisa een dialoog stimuleren over de schoonheid, diversiteit en ontberingen van onze in elkaar grijpende wereld. Hoe meer betekenis er in de beelden geboren wordt, hoe dieper die dialoog kan zijn. Lisa Kristine wil het bewustzijn van haar kijkers vergroten en hen betrekken bij een visuele reis die ook een vraagstelling van ons bestaan is. Ze wil hen welkom heten in de verkenning van ons mysterieuze bestaan met een geest van belang, verwondering en hoop.

Al meer dan dertig jaar verkent Lisa Kristine de wereld, op zoek naar de volkeren, culturen en plaatsen die de tijd vergeten is, en creëert ze onuitwisbare en onvergetelijke beelden.  

Ze brengt het verre en het oude en het zeldzame duidelijker in beeld. Het meest bekend om haar suggestieve en verzadigde gebruik van kleur, haar kunstdrukken behoren tot de meest gewilde en verzamelde kunstdrukken in haar vakgebied."Weinig kunstenaars weten hoe ze de diversiteit en waardigheid van de inheemse bevolking kunnen vastleggen. Lisa Kristine's portretten brengen hun tot zwijgen gebrachte boodschappen prachtig over.

.